نحوه ی درست کردن پلوی کدو حلوایی


نحوه ی درست کردن پلوی کدو حلوایی   مواد لازم برای پلوی کدو حلوایی :        برنج  ۳ پیمانه آب برای برنج  ۴ پیمانه گوشت چرخ کرده بدون چربی ۵۰۰ گرم  کدو حلوایی  ۷۰۰ الی ۹۰۰ گرم عدس پلویی ۱ پیمانه پیاز سرخ شده بدون روغن ۳ الی ۴ قاشق غذا خوری …

نحوه ی درست کردن پلوی کدو حلوایی

مواد لازم برای پلوی کدو حلوایی :

 برنج  ۳ پیمانه
آب برای برنج  ۴ پیمانه
گوشت چرخ کرده بدون چربی ۵۰۰ گرم
 کدو حلوایی  ۷۰۰ الی ۹۰۰ گرم
عدس پلویی ۱ پیمانه
پیاز سرخ شده بدون روغن ۳ الی ۴ قاشق غذا خوری
نمک و شکر و فلفل سیاه و آرد به مقدار لازم
روغن مخصوص پخت برای کته ۲ قاشق غذا خوری
روغن مخصوص سرخ برای سرخ کردن کدو به میزان لازم

طرز تهیه پلوی کدو حلوایی :
این غذا یکی از غذاهای ابتکاری و من درآوردی است که می پزم برای تهیه این غذا برنج را با آب و نمک و ۲ قاشق روغن به صورت کته در آورید و از پلوپز هم می توانید استفاده کنید.در فاصله ای  کته درست می شود به گوشت چرخ کرده نمک و فلفل اضافه کرده و برای این غذا گوشت باید حالت چسبندگی داشته باشد بهتر است برای مخلوط آن از مولینکس استفاده کنید و یک الی دو قاشق آرد به آن بزنید و خوب مالش دهید و درون ظرفی دو لیوان آب و نمک و زردچوبه بریزید و روی حرارت گذاشته وقتی جوش آمد کوفته قلقلی ریز درست کرده و در آب جوش بیندازید تا کامل بپزد و آبش جمع شده و شعله زیر آنرا خاموش کنید بعضی به جای پختن کوفته قلقلی را سرخ میکنند شما هر جوری که دوست دارید انجام دهید .

کدو را چهار گوش به اندازه حبه های قند کنید و در روغن سرخ کرده و بعد از خارج کردن از روغن روی صافی یا دستمال خشک کن بریزید تا روغنش گرفته شود و بلا فاصله روی آن به مقدار دلخواه شکر بپاشید چون کدو گرم است شکر حل شده و جذب کدو میشود اگر کدو خیلی شیرین بود نیازی به این کار نیست اما اگر کدو شیرینی اش کم بود شکر اضافه کنید خوشمزه تر میشود .عدس را هم جداگانه با کمی نمک و آب بپزید.پیاز سرخ شده را به موادی که آماده کردید اضافه کنید و وقتی برنج دم کشید در دیس یک کفگیر برنج بکشید و یک کفگیر از مواد و چند بار این کار را انجام دهید تا دیس پر شود و بعد هم نوش جان کنید.

خواص عدس:

عدس از سری حبوبات با طبع سرد و خشک است که سرشار از آلبومین ، هیدارت کربن چربی ، مواد معدنی و آب و سلولز است. از سری مواد معدنی عدس میتوان به پتاسیم ، فسفر ، منیزیم ، کلسیم و آهن اشاره کرد. ویتامین های موجود در عدس C ، PP ، B2 ، B1 و A می باشند. عدس برای دفع سموم بسیار مناسب است زیرا پتاسیم موجود در آن باهث فعالیت زیاد کلیه می شود.–    عدس باعث تقویت عضله قلب می‎گردد و در حفظ سلامتی آن مؤثر می‎گردد.–    عدس باعث تقویت عضلات و رشد و نمو کودکان می‎شود.–    عدس فعالیت سلول‎های مغز و هوش و حافظه را افزون می‎کند.–    کسانی که کم خون هستند عدس را در برنامه غذایی خود قرار دهند.– کسانی که دوران نقاهت را می‎گذرانند عدس مصرف نمایند.– عدس یک غذای خوب برای سالمندان است.– حضرت محمد(ص) فرموده‎اند: خوردن عدس دل را نرم و اشک چشم را به سرعت جاری می‎سازد.

– برای جمع شدن پوست‎های شل، عدس را با آرد جو مخلوط کرده با کمی گلاب با آبلیمو مخلوط نموده یک روز بگذارید بماند سپس خوب مخلوط کرده پوست را با آن محلول ماساژ دهید.– برای رفع جوش صورت: آرد عدس را با آب ترب مخلوط کرده روی جوش صورت بگذارید.– برای تحلیل خنازیر و ورم‎های آن عدس را در سرکه بپزید به صورت ضماد بگذارید.– خوردن عدس باعث جلای پوست می‎شود.– برای دفع زردی رخسار عدس را همراه تخم خربزه میل کنید، یعنی ابتدا یک پیاله عدس خورده سپس بالای آن کمی تخم خربزه را بشکنید و یا این که عدس و تخم خربزه را بپزید به صورت ضماد روی صورت بگذارید.– یک نسخه برای جوش صورت: آرد عدس و آرد نخود از هر کدام ۲۵ گرم و نشاسته ۱۵ گرم با عرق رازیانه مخلوط کرده روی صورت بمالید.

– کسانی که به کارهای سخت بدنی اشتغال دارند خوب است که یک وعده غذایی خود را عدس قرار دهند بدین روش که عدس پخته را با پیاز داغ مخلوط نمایند میل کنند. البته اگر شب قبل از پخت عدس را خیس نمایند و در زمان پخت زمان کمتری ببرد خاصیت آن بیشتر است.– برای نرم شدن سینه عدس آب پز میل کنید.– برای درمان چاک گوشه لب از آش عدس استفاده کنید.– برای بهبود ورم لوزه از سوپ عدس استفاده کنید.– برای درمان دیفتری از جوشانده عدس قرقره کنید.– برای سفیدشدن دندان با سوخته دانه‎های عدس دندان را مسواک کنید.– کسانی که دختر می‎خواهند خوب است که یک ماه قبل از بارداری و در دوران بارداری عدس را در برنامه خود بگذارند.– برای مانع شدن برگشت تب آش عدس را با روغن بادام میل شود.– برای برطرف شدن زخمهای عمیق آرد عدس را با عسل مخلوط کرده روی زخم بگذارید.

– برای از بین بردن ترک پاشنه پا و سرخی پوست آرد عدس را با سفیده تخم‎مرغ مخلوط نموده به صورت ضماد بمالید.– جهت ترک دست و پا که در اثر سرما عارض شده است ضماد عدس با سرکه را به دست و پا بمالید.– برای درمان ورم پستان که در اثر انعقاد شیر به وجود آمده است ضماد پخته عدس با برگ کلم را بگذارید.– کسانی که خارش و کهیر دارند از عدس آب پز استفاده نمایند.– عدس باعث افزایش شیر مادران می‎شود.– امام صادق(ع) فرموده‎اند: در عدس دوای هفتاد درد است.– خوردن آب عدس ملین و خود عدس قابض است.– کسانی که مبتلا به سوءهاضمه هستند از سوپ عدس استفاده کنند.– برای درمان خارش چشم عدس را بسوزانید و به چشم بمالید.

– عدس پخته با سرکه جهت استسقاع یا آماس مفید است. علایم بیماری آماس یا استسقاع عبارتند از : نفخ شکم، ورم بدون درد در تمامی بدن، تورم پلک‎ها و چشم و صورت، تغییر رنگ پوست و زردی چهره، تهوع و اسهال یا یبوست و خواب‎آلودگی.– مصرف زیاد عدس باعث ضعف دید می‎شود.– کسانی که اختلالات قاعدگی دارند عدس نخورند.– خوردن عدس در شب باعث کابوس و مالیخولیا می‎شود به طور کلی عدس کم بخورند.– کسانی که تصلب شرائین دارند عدس کم بخورند.– زیاده روی در خوردن عدس باعث جذام می‎شود.– افرادی که آنژین صدری دارند عدس کم بخورند.– زیاده‎روی در خوردن عدس ضعف اعصاب می‎آورد.– افراد سوداوی عدس کم بخورند.– خوردن زیاد عدس باعث سخت ادراری می‎شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *